Islamtisch Cultureel Centrum Woerden
Home / Moskee nieuws / Moskee dubbel zo groot

Moskee dubbel zo groot

WOERDEN – De Marokkaanse moskee Al Fath gaat fors uitbreiden.Boven op het gebouw aan de Iepenlaan komt een extra laag. Hierdoor ontstaat twee keer zoveel ruimte in het islamitische godshuis. September volgend jaar moet de nieuwbouw beginnen, die honderdduizenden euro’s kost.
Rachid Abarkane is lid van de bouwwerkgroep die namens het moskeebestuur overlegt met de architect en instanties. Hij legt uit dat de nieuwe verdieping niet op het bestaande gebouw gaat rusten, omdat de fundering dat niet aankan. De nieuwbouw komt op palen en is niet alleen bestemd voor diensten.

,,We gaan ook huiswerkbegeleiding geven, net als infomatieavonden en taallessen. Het moet een multifunctionele ruimte worden.’’ Voor zo’n 450 vierkante meter extra, wordt het gebouw 4 meter hoger en stijgt ook de toren van de moskee (minaret) 2,5 meter.

De uitbreiding van het gebouw is ook nodig om iedereen binnen plek te kunnen bieden. Vooral bij grote samenkomsten, zoals het Suikerfeest, kan dit nu niet. Tot dusver is ruimte voor zo’n 450 mensen, waardoor tijdens dit feest honderden mensen buiten moeten zitten.

De moskee heeft een achterban van zo’n 1200 Woerdenaren, van wie de meesten een Marokkaanse achtergrond hebben. Maar ook Afghanen, Somaliërs, Turken, Egyptenaren en Irakezen bezoeken de moskee, evenals inwoners van Oudewater en Montfoort. Deze achterban moet de kosten deels zelf ophoesten. Het bestuur klopt echter ook bij andere moskeeën aan voor geld.

Bron: ad.nl

Laat een reactie achter