Islamtisch Cultureel Centrum Woerden
Home / Visie

Visie

Islamitisch Cultureel Centrum Woerden (ICCW) heeft zowel een visie ten aanzien van maatschappelijke kwesties als educatieve zaken en onderwerpen betreffende de religie.

ICCW streeft ernaar om een ideale maatschappelijke rol te vervullen en een breed en gemengd publiek uit Woerden en omstreken te benaderen. Tevens streeft zij ernaar om problemen tussen individuen en bevolkingsgroepen te overbruggen.

Onderlinge saamhorigheid en respect tussen verschillende bevolkingsgroepen staan bij ICCW hoog in het vaandel. Om dit te bereiken onderneemt ICCW pogingen om een bijdrage te leveren aan maatschappelijk georiënteerde zaken. Hiermee wil ICCW in samenwerking met verschillende partijen knelpunten oplossen. Daarnaast streven wij ernaar om bepaalde maatschappelijke problemen te voorkomen, door een preventieve houding in te nemen.

De moskee is een geliefde plaats en vormt een belangrijk deel in het leven van een moslim. Het is het centrum van het Islamitische gemeenschapsleven.

Het verrichten van het gezamenlijk gebed in een moskee is één van de belangrijkste verplichtingen van een moslim. Het gezamenlijk gebed heeft vele spirituele en sociale voordelen.

De moskee heeft een sociaal, open en maatschappelijk karakter. De deuren van de moskee staan voor iedereen open.